+30 211 3008470

Πιστοποιητικό Ερμής

Πληκτρολογήστε την διεύθυνση register.insign.gr και στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε get στο πεδίο username και cert στο πεδίο password.image001Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε το I am a new user” και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα ζητηθούν. Το username/password που θα επιλέξετε θα χρησιμοποιείται κάθε φορά που θα εισέρχεστε στην υπηρεσία.

image003image005Συμπληρώνοντας τα στοιχεία, θα ακολουθήσει email με κωδικό επιβεβαίωσης. Αν δεν έχετε λάβει το email, παρακαλώ ελέγξτε τον φάκελο με τα spam. Αν εξακολουθείτε να μην έχετε email, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την υπηρεσία InSign στο support@insign.gr.

image007Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβεβαίωσης του email, θα ακολουθήσει η δημιουργία του One Time Password (OTP). Θα λάβετε email με τους αντίστοιχους συνδέσμους της εφαρμογής (download links) ώστε να την εγκαταστήσετε στην συσκευή σας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής σας, θα σκανάρετε τον κωδικό QR που θα εμφανιστεί. Πλέον έχετε ταυτοποιήσει την συσκευή σας με τον λογαριασμό InSign και μπορείτε να εισάγετε τον κωδικό(OTP) για να προχωρήσετε.

image009

image011Σε αυτό το σημείο ακολουθεί η διαδικασία εξουσιοδότησης για την δημιουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού, μέσω της εφαρμογής taxisnet.

image013

image015Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξουσιοδότησης, θα λάβετε ένα email με την αίτηση που πρέπει να συμπληρώστε ώστε να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ της επιλογής σας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής και έκδοσης του ψηφιακού πιστοποιητικού σας.

 

Στο ΚΕΠ θα ενημερώσετε τον υπάλληλο ότι σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε ψηφιακή υπογραφή από τον ΕΡΜΗ. Στην ερώτηση αν θέλετε να το αποθηκεύσετε σε κάποιο usb ή card reader θα απαντήσετε ότι πρόκειται για εφαρμογή cosign και δεν χρειάζεται αποθήκευση κάπου.

image017